موقع بورصات
 
بورصات
تسجيل عضوية جديدة في المنتديات لوحة تحكم العضو البحث في المنتديات تسجيل الخروج الرئيسية الاتصال بنا

منتدى العملات العام Forex لمتابعة كل ما يتعلق بتجارة العملات الاجنبية – الفوركس والذهب والنفط من اخبار وطرق المتاجرة وتحليلات ، قسم التوصيات – توصيات العملات لمتابعة توصيات فوركس ونقاط الدخول والخروج على مختلف العملات ، منتدى الدروس التعليمية – فوركس يحتوي على دروس تعليمية لسوق العملات والتحليل الفني والاساسي وادارة رأس المال فوركس ، منتدى المؤشرات والاكسبيرتات يحتوي على اهم المؤشرات مع شرح لها بالاضافة الى بعض الدروس

العودة   بورصات > بورصة العملات الاجنبية - الفوركس > منتدى المؤشرات و الاكسبرتات

تبادل الخبرات في برمجة MQL

منتدى المؤشرات و الاكسبرتات

Like Tree19Likes

إضافة رد
 
أدوات الموضوع
قديم 16-04-2016, 02:24 PM   #31
عضو نشيط
 
الصورة الرمزية smowaled
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL
صح كذا .. جربه في الباك تست وشوف



smowaled غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 17-04-2016, 12:43 PM   #33
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
 
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
دالة لحساب الـ DST أو Daylight Saving Time

كود PHP:
bool EuropeanDST(int yeardatetimeDST_StartdatetimeDST_End) {
   if (
year 1996
      { Print (
"EuropeanDST(): Invalid year."); return (false); }

   
int DST_start_dom 0DST_end_dom 0;
   
DST_start_dom 31 MathMod((MathFloor(5*year/4)), 7);
   
DST_end_dom 31 MathMod((MathFloor(5*year/4)), 7);
   
DST_Start StrToTime(StringConcatenate(year".03.01")) + ((DST_start_dom 1) * 86400) + 3600;     // last Sunday in March 
   
DST_End StrToTime(StringConcatenate(year".10.01")) + ((DST_end_dom 1) * 86400) + 7200;         // last Sunday in October

   
return (true);

مفيدة في معرفة وقت الـ DST لأي سنة
جزاك الله كل خير اخى الكريم
طيب لو عايز اعرف توقيت يوم معين واسبوع معين وشهر معين وسنه معين
عشان مثلا اعرف سعر افتتاح او اغلاق
فى هذا التوقيت
تحياتى لك



سمير محمد ارمان غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 17-04-2016, 01:16 PM   #34
عضو نشيط
 
الصورة الرمزية smowaled
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال



smowaled غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 17-04-2016, 02:00 PM   #35
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
 
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
ما فهمت السوال .. ممكن تعطي مثال
مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك



سمير محمد ارمان غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 17-04-2016, 02:15 PM   #36
عضو نشيط
 
الصورة الرمزية smowaled
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمير محمد ارمان مشاهدة المشاركة
مثال
عايز سعر افتتاح شمعة شهر 1 سنة 2015
عايز سعر اغلاق شمعة شهر 12 سنة 2015
هنا التحكم فى اختيار من اليوم الى السنة
تحياتى لك
تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق



smowaled غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 17-04-2016, 05:21 PM   #37
مشرف المؤشرات والاكسبرتات
 
الصورة الرمزية سمير محمد ارمان
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smowaled مشاهدة المشاركة
تستخدم دالة iBarShift لأسترجاع قيمة البار في ذلك الوقت والزمان ثم تستخدم دالة Open/iOpen لمعرفة سعر الأفتتاح و دالة Close/iClose لمعرفة سعر الأغلاق

بالتوفيق
شكرا على المساعده
لم يريد مراجعة الكود على هذا الرابط
تحياتى



سمير محمد ارمان غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 26-04-2016, 12:56 PM   #38
عضو جديد
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم



dr_forex غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 26-04-2016, 02:39 PM   #39
عضو جديد
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_forex مشاهدة المشاركة
السلام عليكم
الاخ smowaled المحترم احييك على مجهودك الرائع ومساعدة كل ما يطلب المساعدة واعنك الله على فعل الخير
لي سؤال هل فى امكانيه عمل خاصية او كود للاكسبيرت بحيث استطيع ان اتحكم فى وقت بداية ونهاية عمله
كمثال اريد جعل نسخه من الاكسبيرت تعمل لمدة شهر فقط ولكن ليس لدي تاريخ معين لبدء عملها فهل ممكن جعل بداية العمل هي اول اوردر يتم فتحه من خلال الاكسبيرت وبعد 30 يوم تتوقف النسخه عن العمل
لعمل نسخات محددة الفترة على سبيل المثال نسخه تعمل لمدة شهر ونسخه تعمل ثلاث شهور حسب ما احتاج فترة عملها فهل فى امكانيه لعمل مثل هذة الخاصية فى برمجة الاكسبيرت
مع العلم ان الاكسبيرت تم تصميمه بواسطه الاستاذ والزميل الفاضل العبقري سمير ارمان
ومع تحياتي لكل المجتهدين فى هذا المنتدى العظيم
عايز الطريقة الصعبة ولا السهلة ؟ 😃
اقولك الاول الطريقة الصعبة عن طريق رمكتبات الدب الل الل في الويندوز اللي بتتعامل مع الريجيستري هتحط متغير فب الريجيستري تغرفه علي انه تاريخ بداية التشغيل وفانكشن جوع كود الاكسبيرت بتقارن الفبمة دي بالتاريخ الحالي اذا اكبر من المدة الحددة بتعمل init_failed
اللي فوق دي فكرة الطريقة الصعبة وهي الاصح بالمناسبة

اقولك فكرة للطريقة السهلة لا هقولك اتنين الاولي ودي الاقوي ، اول ما الاكسبيرت يفتح امر انترهتمون معرف ثابت محدش يعرفه غيرك قيمته كام جوه الكود واول ما الاكسبيرت يفتح امر بيحط قيمة الثابت كتعليق ، وتحط فانكشن بتعمل ريتيرنو لتاريخ فتح الصفقة جوه الهيستوري والبحث عن طريق القيمة جوه التعليق وترجع اقدم تاريخ ، بعد كده واضحة فانكشن بتقارن اول تاريخ مع الفترة المحددة وليكن ٩٠ يوم بالتاريخ الحالي وهكدا ،

الفكرة الثانية واشك انها تنضرب بسهولة من اي حد يعرف الجلولال فيريابل انك تعرف متغير جلوبات وتحط فيه تاريخ بداية التشغيل وتعمل مقارنة زي باقي الطرق

خد كمان واحدة ، خلي الكود يعمل ملف باول تاريخ ويقارنه بس برده ممكن يضرب لانواي حد ممكن يرح لمكان الملف ويغير اللي جواه مانيوا

لو عايز اعملك صبغة للكود اعملهالك بس افضي شوية



Rock likes this.
mohamed982 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 27-04-2016, 12:16 PM   #40
عضو جديد
 

افتراضي رد: تبادل الخبرات في برمجة MQL

السلام عليكم ورحمة الله
استاذ smowaled شكرا على هذا الموضوع المفيد

هل يحق للمبتدئين امثالى(ذوى الخلفية الصفرية فى البرمجة) طرح اسئلتهم الساذجة فى هذا الموضوع؟



Qadri غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

جديد مواضيع منتدى المؤشرات و الاكسبرتات


مواضيع سابقة :

طلب مؤشر تقاطع اتنين موفينج افرج
AlgoTradeSoft Innovative EA
استفسار برمجى هام

مواضيع تالية :

(طلب) مؤشر يعتمد على أربعة ZIG ZAG
هل يشتغل التريلنج ستوب في الاكسبرت لاقل من 10 نقاط
مطلوب مؤشر بسيط

تبادل الخبرات في برمجة MQL

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are معطلة
Pingbacks are معطلة
Refbacks are معطلة


المواضيع المتشابهه
الموضوع المنتدى
مجموعة كتب في برمجة الاندرويد - كتب تعلم برمجة الإندرويد - Android Books المكتبة العامة
أبحث عن أستراتيجية لربح 4 نقاط (لنتادل الخبرات) منتدى العملات العام Forex
ارجووو الرد من اصحاب الخبرات ....... منتدى المؤشرات و الاكسبرتات


روابط الموقع الداخلية


الساعة الآن 05:00 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Privacy Policy
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.

الاتصال بنا - بورصات - الأرشيف - تنشيط العضوية - اعلن معنا - الأعلى    تحذير المخاطرة